• 9000 windexperts
  • 360 klassen
  • 1 test windturbine voor kinderen
  • 9000 windexperts
  • 360 klassen
  • 1 test windturbine voor kinderen

Uit welke hoek waait de wind

Hoe interesseer je een jonge doelgroep in duurzame windenergie? We doken in de belevingswereld van kinderen uit groep zeven, acht en brugklassers. Energie is een abstract begrip, maar die enorme windmolens spreken behoorlijk tot de verbeelding.

Door dat inzicht als vertrekpunt te nemen voor een geanimeerde verhaallijn in cartooneske stijl, worden kinderen visueel geprikkeld en wordt hun aandacht gevangen.

Een windmolen bouwen én testen in een echte windturbine

Het Windlab biedt een lerende ervaring. Kinderen bouwen met een groepje een windmolen en testen deze in een echte windturbine.

Als ze op de site zien dat een andere groep bovenaan staat, kunnen ze zich revancheren. Zo blijf je steeds kans maken om aan het eind van het seizoen toch de winnaar te zijn.

Kinderen kunnen foto’s van hun bezoek terug zien op de site. Zo komen ze af en toe terug en kunnen ze de nieuwe ontwikkelingen volgen.

Gamification

Kinderen bewust maken van windenergie én hun creativiteit aanboren werkt goed door het toevoegen van competitieve elementen. Kinderen maken bijvoorbeeld filmpjes over wat je kan doen met wind en doen challenges.

Content delen aantrekkelijk maken

En dat doe je pas als het leuk is! Kinderen maken bijvoorbeeld hilarische foto’s van elkaars verwaaide kapsels.

Content delen draagt actief bij aan de doelstellingen van het Windlab. Hoe groter het bereik van de site, hoe meer bewustwording van duurzame energie mét meer aanmeldingen voor een bezoek aan het Windlab.

Lesprogramma, digitaal en in de klas

Aan het fysieke bezoek is een lesprogramma gekoppeld waarmee kinderen zowel in de klas als online leren.

Kinderen komen daardoor makkelijker terug voor het doen van een online test of voor het verzamelen van materiaal voor bijvoorbeeld een spreekbeurt.