nieuws

Hogescholen website benchmark 2020

Het is eind 2020, en de hogescholen zijn al weer even open. En of dat nu met offline of online lessen is: ze zijn gestart met een flink aantal nieuwe eerstejaars studenten. Studenten die zijn doorgestroomd vanuit het MBO, de HAVO of het VWO. Hoogste tijd dus om ook de resultaten van onze jaarlijkse website benchmark weer te delen met de hogescholen.

De student journey van 20 hogescholen getest

Ook dit jaar hebben we weer gekeken naar hoe het online kanaal aansluit bij de potentiële student en we vroegen veel verder door dan vorig jaar. Zo vroegen we uit welke informatiebehoefte er was bij deze doelgroep, wie de peers waren en hoe het keuzeproces is verlopen. Daarna vroegen we de respondenten uit heel Nederland een aantal toptaken uit te voeren, zoals het vinden van de gewenste informatie, het vinden en vergelijken van studies, het vinden van toelatingseisen en ook keken we weer naar de (online) open dagen.

1-op-1 presentaties en rondetafelgesprekken maar dan online

Presenteerden we in 2019 nog de resultaten van de benchmark probleemloos met alle brede hogescholen in een prachtige zaal in Beeld en Geluid in Hilversum, dit jaar is alles anders. We vroegen de, inmiddels 20, hogescholen in een vroegtijdig stadium hoe we bij elkaar zouden kunnen komen en wat daarin het beleid is binnen de 20 organisaties. En zo leerden we dat men graag de resultaten in een online meeting wilde ontvangen en daarnaast het intervisie stuk met de andere hogescholen in stand zou willen laten. En dat is dus precies hoe we het doen. Inmiddels hebben de eerste hogescholen hun eigen resultaten ontvangen in de vorm van een online presentatie en de komende weken herhalen we dit voor alle hogescholen. Daarna volgen een aantal online rondetafelgesprekken. En natuurlijk maken we ook weer een algemeen rapport voor andere geïnteresseerden.

theFactor.e in het onderwijs

De noodzaak van digitale transformatie binnen het onderwijs is, alleen al door de coronapandemie, keihard duidelijk geworden. De nieuwe vormen van onderwijs vragen om slimmere digitale toepassingen die makkelijker integreren. Apps en platformen die aansluiten bij zelfsturing van studenten en die de monitoring- en ondersteuningsbehoefte van docenten écht handen en voeten geven. We ondersteunen inmiddels een flink aantal onderwijsorganisaties bij deze digitale transitie. En dat kan in allerlei vormen en op alle organisatieniveaus. Of het nu om de uitrol van een leven lang ontwikkelen gaat, een Experience platform voor alle online communicatie, om een studentenportaal in co-creatie of om UX onderzoek om de gebruikerservaring voor studenten te vergroten. We doen het met heel veel plezier. De benchmark is slechts een van onze tools om onze domeinkennis jaarlijks aan te scherpen.