Nieuws/

3 Dagen Pressure Cooker studenten dashboard met NHL Stenden

13 mei 2020

 • Gisteren, vandaag en morgen zitten we met een flink aantal theFactor.e collega’s en met een team vanuit NHL Stenden in een zogenaamde Pressure Cooker. NHL Stenden wil digitaal versnellen om de studenten en docenten optimaal te faciliteren en ondersteunen in deze tijd.

 • De doelstelling van de Pressure Cooker driedaagse is als volgt geformuleerd: 

  “Gezamenlijk onderzoeken wat de grootste onzekerheden zijn, die verkennen en in techniek bewijzen, om aan het einde een beeld te geven van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de beoogde oplossingsrichting zoals uitgewerkt in de schermen van het ideale studenten en docenten dashboard”.

 • Froukje Meirink, Directeur Onderwijslogistiek & Studentondersteuning:

  "Het ontwikkelen van 1 dashboard voor onze studenten en 1 voor onze docenten is een belangrijk te realiseren doel voor onze dienstverlening. In deze tijden is het mooi om te zien hoe dit soort mooie initiatieven vol energie gezamenlijk opgepakt worden!”
 • Een werkende Proof of Concept in 3 dagen

  We gebruiken de pressure cooker van drie aaneengesloten dagen, waarin verschillende disciplines intensief samenwerken om een complexe oplossing uit te werken naar een werkend resultaat. Het start met een stevige doelstelling, die aan het eind resulteert in een werkend product dat antwoord geeft op de (technische of zakelijke) aannames. We leren door te doen. Op deze manier doen we een haalbaarheids meting voordat er een compleet project wordt opgetuigd.

theFactor.e aan de slag in Corona tijd

 • Een Pressure Cooker is een dynamische samenwerkingsvorm die alle disciplines in staat stelt vol aan de slag te gaan. In deze tijd is het niet mogelijk om deze disciplines in dezelfde kamer te zetten en van post-its, flipovers en M&M’s te voorzien. we verzorgen een een digitale werkomgeving waarin gebrainstormd wordt, er zijn communicatiemiddelen en we plannen “net genoeg” contactmomenten om de creatieve werksfeer te bevorderen. De exacte invulling bepaalt het team van theFactor.e en NHL Stenden dagelijks op basis van wat werkt en wat niet.

Meer weten over studentenportalen?

We zien dat er veel onderwijsinstellingen zijn die worstelen met de studenten portalen. Vaak zijn er een aantal informatiesystemen met verschillende portalen beschikbaar voor studenten en docenten. Echter niet op een centrale plek. Met een aantal hogescholen zijn we gestart met het ontsluiten van informatie op een goed toegankelijke en centrale plek. Wil je hier meer over weten en eens verder over praten? Neem dan contact op met Bouke Weening.

Volgende Nieuws/

Dagverslag: UX benchmark hogescholen event

21 februari 2019

Up next