Ricky Alves

testspecialist

Ricky Alvez
  • 2 Bands
  • 345 Optredens
  • 32 Biersoorten

Hi! Ik ben Ricky en ik ben testspecialist bij theFactor.e. Ik ga je niet vervelen met een saaie taakomschrijving en jargon. Ik vertel je gewoon kort wat ik doe binnen theFactor.e en wat ik leuk vind aan mijn rol binnen de club.

Goed, wij maken digitale toepassingen zoals websites en apps, dat is je vast niet ontgaan. Zodra de brouwers hun werk hebben gedaan, ben ik de eerste gebruiker die het product onder ogen krijgt. Ik hoop zo veel mogelijk cosmetische en functionele fouten (bugs) te vinden, zodat ik de bouwers kan lastigvallen met meer werk om het product beter te maken. Naast de functionele werking probeer ik vanuit het perspectief van de eindgebruiker het product te beoordelen op de acceptatiecriteria die vooraf aan het product zijn gesteld. Aan het einde van de rit probeer ik er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk fouten zijn afgevangen voordat een website of app bij ons de deur uit gaat.

Het leuke aan het testen binnen theFactor.e is dat je niet aan één, maar aan meerdere projecten tegelijk werkt. In verschillende teams, met verschillende teamleden én verschillende klanten. Elk project is anders en daardoor gaan er verscheidene oplossingen en technieken door je handen. Op deze manier leer je telkens een beetje bij en blijf je op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden binnen het digitale landschap. Dit houdt het testvak interessant, dynamisch, uitdagend en zeker niet saai!

Mocht je nog iets persoonlijks over mij willen weten, dan staan hieronder nog wat weetjes en feitjes. Zo niet, dan hoop ik je een beetje een goed beeld te hebben gegeven van het testen binnen theFactor.e.

Buiten theFactor.e ben ik drummer bij de band Kill Your Darlings. Wij maken onze eigen muziek en ik besteed mijn vrije tijd dan ook graag aan het schrijven en maken van nieuw materiaal. Daarnaast ben ik dol op water(sport). Ik ben in het vaarseizoen dan ook regelmatig op mijn boot of in mijn kayak te vinden op het Hoornsemeer en Paterswoldsemeer ten zuiden van de mooiste stad van Nederland (Groningen!!!). Oh ja, ik hou ook wel van een borrel en een feestje, dus in het weekend vind ik het ook niet erg om me in de bruisende binnenstad te begeven.