Studenten helpen kiezen

Het Alfa-college ondersteunt bewust en actief kiezen. Als Regionaal Opleidings Centrum met elf locaties en een breed aanbod is dat een fikse uitdaging.

Want die studiekeuze is afhankelijk van vrienden, familie, gesprekken met voorlichters en een bezoek aan de school of locatie. De website is daarbij ondersteunend en verbindend tijdens het hele proces.

Samen realiseerden we dit resultaat:
https://www.alfa-college.nl.

  • 2018 beste ROC van Noord Nederland
  • 14.000 studenten
  • 1200 medewerkers

Sfeer proeven

Het kiezen van een opleiding is niet alleen een rationeel besluit. De soft skills van de omgeving, de mensen, de cultuur, de locaties en de voorzieningen spelen een belangrijke rol.

Studenten kunnen dankzij de website al een eerste goede indruk krijgen van het Alfa-college als leeromgeving voor ze daadwerkelijk de school of een locatie bezoeken.

Complexe opleidingsinformatie eenvoudig maken

Er zijn veel typen opleidingen met soms complexe namen. Ze vallen onder specifieke leergebieden en kunnen variëren van voltijds tot losse cursussen. Er zijn verschillende instapniveaus en elke locatie heeft zo zijn eigen aanbod. Best ingewikkeld om als beginnend student hier je weg in te vinden.

Daarom toont de website het opleidingenaanbod met een slimme filtering op studierichting, niveau, type onderwijs en locatie.

Zodra je een opleiding vindt die tot je verbeelding spreek is er een goede verwijzing naar open dagen en naar je persoonlijke contactmomenten omdat we weten dat je als student daar je definitieve keuze maakt.

Meer weten?