nieuws

Klantevent "AI: People versus Tech" groot succes

Op woensdag 28 juni vond ons kennisevent over AI plaats. We verwelkomden maar liefst 235 vakgenoten voor de eerste editie van de kennismiddag van theFactor.e. En 99% van de aanwezigen gaf aan graag volgend jaar weer van de partij te zijn.

Een start maken met AI binnen je eigen organisatie

Naar aanleiding van het event hebben we meerdere verzoeken ontvangen om mee te denken over de inzet van AI. Uit de survey bleek dat 69% van de aanwezige organisaties het al toepast, en de overgrote meerderheid ziet meerdere mogelijke toepassingen. We helpen je graag op weg. Neem gerust contact met ons op, zodat we kunnen bekijken wat we voor je kunnen betekenen met onze eigen specialisten of die van 4NG.

Human first

Inleiding door Harald Middel

Het evenement begon met een inspirerende inleiding van Harald Middel over het thema en de betekenis van “Human First”.

PRESENTATIE JEAN-PAUL VAN OOSTEN

Data science, AI, machine learning en deep learning

Jean-Paul legde op een begrijpelijke manier het verschil uit tussen Data Science, AI, Machine Learning en Deep Learning. Hij deelde ook interessante voorbeelden van hoe mens en technologie kunnen samenwerken en gaf randvoorwaarden voor een succesvolle samenwerking.

PRESENTATIE THIJS BROEKHUIZEN

Ondernemen met AI

Thijs Broekhuizen (Associate Professor van de UGBS van Rijksuniversiteit Groningen) nam de bezoekers mee in de wereld van ondernemen met AI. Hij besprak hoe het kan worden ingezet om klantbehoeften te achterhalen, businessmodellen en waardeproposities te creëren en concurrenten te analyseren. De conclusie was duidelijk: AI is iets waar ondernemers actief mee aan de slag moeten gaan.

PRESENTATIE MIRJAM PLANTINGA

AI verantwoord inzetten

Na de korte pauze kreeg Mirjam Plantinga, onderzoeker en projectleider van het ELSA AI Lab Noord, het woord. Haar presentatie benadrukte de vele mogelijkheden , maar ook de ethische, juridische en maatschappelijke vraagstukken die ermee gepaard gaan. Ze benadrukte dat de waarde niet alleen zit in de technologie zelf, maar vooral in hoe we deze als mens verantwoord kunnen inzetten. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid om AI op een verantwoorde manier te ontwikkelen en implementeren.

presentatie jarno duursma

Huidige en toekomstige mogelijkheden van AI

De uitsmijter van de middag was Jarno Duursma. Hij hield een vlammend betoog over de huidige en toekomstige mogelijkheden. Met concrete en direct toepasbare voorbeelden liet hij zien hoe AI het leven van professionals leuker, makkelijker en efficiënter kan maken. Het idee dat de gewonnen tijd kan worden besteed aan zaken die er echt toe doen, raakte bij velen een gevoelige snaar. De voorbeelden waren zowel verbazingwekkend als soms bijna angstaanjagend. En natuurlijk werd hier flink over nagepraat op de afsluitende borrel.