Domain Driven Design (DDD) is een gedegen benadering voor softwareontwikkeling. Wil je er graag mee leren werken? Of wil je bestaande kennis opfrissen? Op 23 oktober maak je op een laagdrempelige manier kennis met de principes en toepassingen van DDD.

Opzet van de workshop

Tijdens deze workshop zullen twee experts van theFactor.e bestaande principes van Domain Driven Design uitleggen en een aantal toepassingen hiervan doornemen. Dit gebeurt aan de hand van een aantal opdrachten, waarbij je samen met de andere aanwezigen een applicatie-opzet voor bepaalde use cases uit moet werken. Vervolgens zullen we dezelfde use cases doornemen op basis van de DDD-principes. Zo kun je heel goed vergelijken hoe DDD zichzelf onderscheidt van andere softwarebenaderingen.

Aan het einde van de workshop heb je meer inzicht in de principes van Domain Driven Design. Je zult zien dat de toepassing ervan kan leiden tot een beter gestructureerde opzet voor complexere applicaties. Met de handvatten die wij je meegeven, kun je de volgende keer een use case via de DDD-benadering uitwerken.