Voor velen is een website of online applicatie vooral een kwestie van (ux) design. Maar een goed concept is veel méér dan een grafisch sausje: data, content en werkprocessen spelen evengoed een rol. Met behulp van concepting zorgen we voor een allesomvattend, digitaal product!

Wat maakt een goed concept?

Een goed concept is dus meer dan het ontwerp van mooie pagina’s en bijbehorende interacties. De echte uitdaging zit in de ontwikkeling van goede content, het effectief gebruikmaken van data en het opstellen van een noodzakelijke workflow op de werkvloer. Ons proces laat alle disciplines samenwerken en zorgt dat er ruimte is voor iedereens creatieve input. Zo weet je zeker dat we jouw ambitie tot in detail waarmaken.

Samen de juiste snaar raken

Met alle betrokkenen zorgen we ervoor dat jouw concept aan niets ontbreekt. Tijdens het proces maakt ‘goed’ plaats voor ‘steengoed’. Hoe bereiken we dat? Hieronder volgen een aantal belangrijke stappen in het concepting proces:

  • Design sprints. Tijdens een design sprint werken we stapsgewijs aan een design dat aansluit bij interne en externe behoeften.
  • Contentsessies. Een website zonder goede content is als een prachtige lijst zonder schilderij. Maar wat is goede content? Hoe draagt het bij aan het succes van je organisatie? In contentsessies komen al deze vragen aan bod.
  • Concepten tot leven brengen. Als alle neuzen dezelfde kant op wijzen, wordt het tijd om concepten tot leven te brengen, bijvoorbeeld in de vorm van een fonkelnieuwe website- of app.

Meer weten over concept en creatie?