Umbraco is een populair content management systeem waarmee je snel resultaat bereikt omdat je er relatief eenvoudig een website mee ontwikkelt. Wat kunnen we er nog meer over zeggen? In hoofdlijnen het volgende:

Waarom je wel voor Umbraco kiest

Umbraco is één van de content management systemen waar we mee werken naast onder andere Sitecore, Hippo en WordPress. Umbraco is een open source systeem waarmee je snel een goede website ontwikkelt. Het systeem is heel geschikt voor informatieve en contentrijke websites. Redacteuren werken er doorgaans makkelijk mee en er zijn geen beperkingen ten aanzien van grafische ontwerpkeuzes.

'Open source' is een fundamenteel uitgangspunt wat niet gestoeld is op prijsstelling, maar op samen met alle betrokkenen continu verbeteren in plaats van alleen door de leverancier zelf.

Jacob Coens, technisch consultant van theFactor.e

Wanneer je beter niet voor Umbraco kiest

Wil je aan de slag met behavorial targeting, dan zijn de mogelijkheden die Umbraco biedt lang niet zo uitgebreid als in bijvoorbeeld Hippo of Sitecore. Wanneer je een complexe redactieorganisatie hebt met verschillende rollen en rechten, zoals bijvoorbeeld op een intranet, dan is Umbraco eveneens niet het meest geschikte systeem.

Opgelet!

Het gaat er bij CMS keuze, beheer en ontwikkeling altijd om wat jij nodig hebt en wat je nú en in de toekomst wilt. Op basis daarvan helpen we je bij de selectie van de systemen die het beste bij je passen, zowel qua prestaties als budget.

Een content management systeem zou je zorgvuldig moeten kiezen met goed onderbouwde keuzes. Het systeem moet duurzaam met je organisatie en je online ambities meegroeien, zonder te kort te schieten of overdadig te zijn. Zo houd je de balans tussen kosten en baten.

Meer over Umbraco lees je op umbraco.com of vraag een gesprek aan met een van onze technisch consultants.

Een pakket is nooit "beter dan" het andere. En helaas kunnen we alles wel bouwen, dus niks is onmogelijk. Het gaat om wat je nodig hebt en wat je ermee wilt bereiken.

Bart Wesdorp, technisch consultant van theFactor.e

De bekendste Content Management Systemen met hun eigen voordelen

Hieronder vertellen we in één zin waar de content management systemen waar we doorgaans mee werken zich ten opzichte van elkaar in onderscheiden:

  • Sitecore: volwaardig .NET gebaseerd CMS met geintegreerde enterprise marketing toolkit en e-mail campagne management software.
  • Umbraco: volwaardig en gebruiksvriendelijk .NET CMS zonder poespas
  • Hippo: flexibel enterprise Java CMS gericht op content management met geintegreerde marketing mogelijkheden
  • WordPress: lichtgewicht “instap”/midlevel CMS gericht op contentredactie met een grote community aan standaard plug-ins.

Alle mogelijkheden en kansen bespreken?

Bel Ramon Biel op 06 417 24 829 of email hem op r.biel@tfe.nl.

Wil je eens per twee maanden onze nieuwsbrief ontvangen?
Bedankt ! Fijn dat je op de hoogte wil blijven.