Circa 10% van onze medewerkers zijn stagiaires, dat is best veel. Toch leveren we graag deze extra inspanning om studenten de 'echte wereld' te tonen. Op onze beurt krijgen wij een frisse blik van deze kersverse professionals. Zo hebben Tim en Marjolein hun stages bij theFactor.e ervaren.

Ervaringen van stagiaire Tim

Tim: “theFactor.e trok mij aan als stagebedrijf vanwege hun open instelling tegenover studenten en leren. Inmiddels aan het einde van mijn stage ben ik blij te kunnen bevestigen dat dit ook zeker het geval is.

Toen ik voor het eerst binnen kwam werd mij de vraag gesteld; “Wat wil jij graag leren?” theFactor.e biedt veel mogelijkheden aan een stagiaire en er is veel vrijheid in de keuzes die je hierin kan maken. Wil je veel nieuwe dingen proberen, een heel SCRUM-proces volgen bij alle verschillende onderdelen van het bedrijf of gewoon lekker meedraaien op een afdeling? De keuze is aan jou.

Tijdens mijn stageperiode heb ik aan veel dingen kunnen en mogen proeven. Deze ervaringen hebben mij een veel duidelijker beeld gegeven over mijzelf. Waar ben ik wel goed in en waarin minder, maar ook wat ik eigenlijk wil gaan doen.”

In één zin? Ik kwam binnen als Front Ender en vertrok als UX' er.

Marjolein

Tim: “Ik kreeg begrip, ruimte en ondersteuning”

Ook in een periode waar door persoonlijke omstandigheden ik het erg zwaar had, was theFactor.e er ook voor mij. Niet alleen met veel begrip en extra ruimte, maar ook met ondersteuning als ik het nodig had.

Tot slot, theFactor.e heeft voor mij veel betekend en ik heb er veel kunnen leren, zowel in het vakgebied als over mijzelf. Ik ben theFactor.e dan ook erg dankbaar voor mijn tijd daar en alle ervaringen, en zal theFactor.e niet snel vergeten.”

Marjolein: “Ik mocht zelf beslissen wat ik wilde leren en op welke manier”

Dit is het relaas van Marjolein: “Ik kwam binnen als front-end developer en ga weg als interactie designer, dat is kort samengevat wat is gebeurd. Tijdens mijn stage bij theFactor.e heb ik de ruimte gekregen om zelf te beslissen wat ik wilde leren en op welke manier. Zo ben ik bij zowel design als bij front-end development terecht gekomen.

Doordat ik een helder beeld kreeg van beide facetten van het vak en ik ruim de tijd kreeg om beide onderdelen op een goede wijze zelf te doen, kwam ik er achter dat ik toch vooral interactieontwerp ontzettend interessant vind. Ervoor zorgen dat de website gebruiksvriendelijk is, dat vind ik leuk!”

We durven het bijna niet te posten

Maar het is geweldig om te lezen en te ervaren hoe fijn studenten zich bij ons voelen. Hoe ze ontdekken op welk deelgebied hun passie ligt voor ons mooie vak en zo verder komen in hun studie en loopbaan. Geweldig.

Hoe leerzaam studenten het ook vinden, voor ons is het minstens zo leerzaam. Ze hebben een scherp oog, letten goed op, luisteren naar wat gezegd wordt en geven hun mening erover. Ze komen met waardevolle input en dragen eraan bij dat wij scherp blijven op wát we hóe doen. Voor onze klanten en met elkaar als collega’s.

We heten onze nieuwe stagiaires dan ook van harte welkom! Dit zijn ze: Hanneke, Saskia, Ivo (wederom voor zijn afstudeerstage), Sergen, Ealse en Marrick. Deze mensen studeren aan de RUG, de Hanzehogeschool en NHL in de richtingen Communicatiewetenschappen. CMD en informatica.

Wil jij een stage bij theFactor.e?

Stuur dan je cv en wat informatie over wat je zoekt, nodig hebt en wat je zou willen onderzoeken of ervaren naar info@tfe.nl.