Hippo 11 is recent gereleased. Deze FCS release (First Customer Shipment) is nog geen GA release (General Availability), maar de eerste webinars en insights zijn al wel beschikbaar. In de komende septembermaand mogen we ook een nieuwe versie van de Hippo Go Green demo verwachten op basis van Hippo 11.

Even kort over wat een FCS en wat een GA release is: de FCS release is een volledig geteste release waarin alle functionaliteit beschikbaar is, maar die vooralsnog beschikbaar is voor een selecte groep klanten om de belangrijkste ‘fouten’ eruit te halen. De GA release volgt daarna en kenmerkt zich als een stabiele definitieve versie, beschikbaar voor iedereen. Meestal kiezen we ervoor om pas te upgraden nadat de GA release beschikbaar is gesteld.

1. Channel Manager. Makkelijker in gebruik met een betere performance

Hippo 11 heeft zich ten opzichte van Hippo 10 op een aantal punten een grote verandering doorgemaakt. De eerste grote verandering is dat de Channel Manager volledig opnieuw gerealiseerd is. De Channel Manager is de omgeving waarin je als redacteur vrij bent om pagina’s op te bouwen uit een beschikbare set van componenten. De Channel Manager is qua gebruikersvriendelijkheid en performance sterk verbeterd. We zijn erg benieuwd naar de Hippo Go Green demo op basis van Hippo 11, op dat moment kunnen we ook zelf onze ‘experience’ ervaren met de nieuwe Channel Manager.

2. Personalisatie. Geen (kostbare) licentie meer nodig voor data

Een andere belangrijke verandering is dat de relevance module van Hippo, de module voor personalisatiemogelijkheden, profiel management en trends, niet meer afhankelijk is van een database waar een separate (kostbare) licentie voor benodigd is. Dit maakt de implementatie van de relevance module in een omgeving prijstechnisch een stuk aantrekkelijker.

3. On Demand. Zélf meer controle over je platform

Hippo heeft ook haar onDemand platform compleet herzien. Hippo onDemand is nu een volledigde cloud oplossing, geimplementeerd binnen AWS (de Amazon cloud omgeving). Waar voorheen veel afhankelijkheid was van de Hippo organsiatie zelf rondom nieuwe updates, toegang tot acceptatie- en productieomgevingen, is de klant nu veel meer in staat om zelf controle uit te voeren over het platform. Nieuwe releases zijn zonder tussenkomst van Hippo door te voeren, en de complete ontwikkelstraat (ontwikkel-, test-, acceptatie- en productieomgevingen) is te beheren binnen het Hippo onDemand cloudplatform. Support voor Docker (nieuwe vorm van virtualisatie) wordt ook ondersteund binnen Hippo onDemand. Persoonlijk zijn we erg gecharmeert van deze ontwikkelingen binnen Hippo, we zullen deze ontwikkeling dan ook op de voet blijven volgen.

4. Ook internationaal. Meerdere talen binnen verschillende tijdzones

Andere grote wijzigingen hebben meer betrekking op het internationale karakter van het Hippo product zelf. Zo is het mogelijk om de Hippo interface zelf in meerdere talen beschikbaar te stellen (de CMS interface) via language management packs, en biedt Hippo 11 redacteuren de mogelijkheid om binnen verschillende tijdzones te werken.

Wat ons nog te wachten staat is ….

De komende tijd gaat Hippo de focus vooral leggen op het doorvoeren van meer verbeteringen in de Channel Manager omgeving. Zo komt er bijvoorbeeld ook ‘inline editing’ en zal het Hippo onDemand platform zich verder blijven ontwikkelen, inclusief migratiestrategiën van on-premise omgevingen naar de het AWS cloud platform.

Zodra we zelf meer hands-on ervaring hebben opgedaan met de nieuwe Hippo 11 zullen we zeker weer met een update komen. Dat zal ergens in september zijn.

Wil je even sparren of overleg wat dit CMS of deze nieuwe release voor jou kan doen? Mail of bel Johan of Henri (techcon@tfe.nl) even. Contact opnemen met je delivery manager of met een accountmanager kan natuurlijk ook. We helpen je graag. For the record, wij zijn Hippo Goldpartner en hebben aardig wat ervaring met hoe je dit CMS het beste voor je laat werken.

Vind je het fijn om via beeld en geluid jezelf op de hoogte te stellen? Hippo gaf twee webinars. Een neemt je mee in de businessvoordelen en de andere neemt je mee op een ‘technology deep-dive‘ van de nieuwe release.

Beoordelen of Hippo past bij jouw ambities en organisatie?

Johan Coens en Henri Flokstra, technical consultants van theFactor.e gaven je hun eerste bevindingen over de nieuwe release van Hippo 11. We hopen dat je er je voordeel mee kunt doen? Als je inhoudelijke vragen hebt neem dan gerust even contact op met ons via techcon@tfe.nl.

Je kunt het ook rechtstreeks aan Arjan Wessels op 06 – 543 98 548 of per e-mail vragen op  a.wessels@tfe.nl. Hier lees je meer over hoe en waarom we werken met Hippo.