Eurosonic Noorderslag is meer dan alleen een leuk festival in de stad Groningen. Dit platform maakt voor veel acts het verschil in hun internationale doorbraak. Opkomend Europees talent treedt op in een van de ruim 40 zalen. Voor de professionals is Eurosonic Noorderslag een soort nieuwjaarsborrel. Ze komen er hun internationale collega's tegen. Voor de bookers is dit hét event waar zij nieuw talent spotten en vastleggen.

Festivalbezoekers en bookers gebruiken hun mobiel. Mobile first!

De focus op mobiel is dan ook logisch. Met de mobile first gedachte maakten we toch meer ruimte voor beeld en voegden we actief de mogelijkheid toe om content over bands te delen op social media. In totaal maakten we vier verschillende websites voor Eurosonic in 2016. Allemaal responsive en geoptimaliseerd voor de kleinste schermen en met een andere doelgroep en gebruikers voor ogen.

Ervaren? Niet nadenken

Voor een rijke beleving en soepele overgang op de verschillende schermresoluties hebben we de site grotendeels ‘fluid’ opgezet. Dit betekent dat je pagina het volledige scherm van de bezoeker vult. Snel en optimaal weergegeven op het device waarmee de bezoeker rondloopt of zich van tevoren al oriënteert via een desktop of laptop. Responsive design in optima forma.

Alsof je er zelf bij bent

Om de festivalbeleving goed over te brengen is de juiste verhouding tussen tekst en beeld belangrijk. Het fotomateriaal moet daarom een prominente plek krijgen want één beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Het event moet ook op afstand een ervaring zijn alsof je er zelf bij bent.

Een groter podium? Door content delen over bands

Veel mensen bereiken is voor opkomende bands van belang. Zij wilden graag dat content, in beeld, tekst en geluid, makkelijk gedeeld kon worden. Zo wordt het podium ineens weer een heel stuk groter!

Meer weten over deze aanpak?

Neem contact op met Arjan Wessels via a.wessels@tfe.nl of bel hem op 06 – 543 98 548.