Het Universitair Medisch Centrum Utrecht maakt zich hard voor betere behandelingen die passen bij de zorgbehoeften van nu en in de toekomst. Artsen, onderzoekers en studenten uit binnen- en buitenland werken samen aan oplossingen voor medische vraagstukken. Met deze case zijn we genomineerd voor 'Beste website van het jaar' in de categorie 'Corporate'.

Impact op gezondheid, ook online

Het UMC Utrecht wil het leven van mensen beter, veiliger, draaglijker en kwalitatief beter maken. Ze investeert in zorg, onderzoek en onderwijs, zowel nationaal als internationaal. De nieuwe website is een belangrijk communicatiemiddel waarbij vernieuwing, samenwerking, vertrouwen en empathie centraal staan. Het UMC Utrecht wil de opgedane kennis en kunde geschikt maken voor toepassing in de praktijk.  Voor een positieve impact op een betere gezondheid van mensen.

Duidelijke structuur voor zorg, onderwijs en onderzoek

De structuur van de website is primair opgebouwd uit de onderdelen zorg, onderwijs en onderzoek. Elk onderdeel heeft een eigen steunkleur. Daarbinnen krijgen vijf centra extra aandacht. Dit zijn de specialismen waarin UMC Utrecht excelleert.

Gemakkelijk de meeste vragen online beantwoorden

Door onderzoek naar wat websitebezoekers het meeste vragen en willen doen op de site zorgden we voor overzicht in de content, structuur en navigatie.

Een responsive website. Mobile first.

43% van de online bezoekers zochten via tablets en smartphones hun informatie. Dat betekende dat de website responsive moest zijn en gericht op mobiel gebruik.

Patiënten en familie moeten makkelijk hun weg vinden

Ook in tijden van stress of wanneer iemand niet veel ervaring heeft met internet. De website werd daarom ook door ouderen getest, op basis van gebruikersscenario’s en klikmodellen. Met behulp van eye-tracking, dat is technologie die laat zien hoe ogen over een scherm bewegen, is onderzocht of minder digitaal ingestelde mensen toch goed overweg kunnen met de nieuwe site.

Bekijk de site  |  Case als PDF

 

Meer weten over deze aanpak?

Neem contact op met Arjan Wessels via a.wessels@tfe.nl of bel hem op 06 – 543 98 548.