Hoe maak je iets dat behoorlijk abstract en moeilijk te bevatten is begrijpelijk voor een gemiddeld publiek? Zoals in dit geval wetenschappelijk onderzoek naar veroudering vanuit de micro-biologie? Samen met Eriba, het European Research Institute for the Biology of Ageing, ontwikkelden we online en offline ervaringen. Met deze case zijn we genomineerd voor de Dutch interactive Award in de categorie 'Disruptive'.

Interactieve storytelling

We lieten ons inspireren door Charles en Ray Eames en combineerden hun “the powers of 10” met de film “Fantastic Voyage”. Het resultaat? Een digitale reis door het lichaam van een jonge vrouw die langzaam verouderd.

Driedimensionaal inzoomen

Als je start met scrollen zoom je direct als een microscoop in op het lichaam van de jonge vrouw. Zodra je door haar huid dringt begint je interactieve reis door haar driedimensionale lichaam. Door inzoomen ontbloot je steeds meer details en kom je tot de kern.

Er ontstaat begrip door interactie

Door verder te scrollen ontdek je op een laagdrempelige, interactieve manier wat de principes zijn van veroudering. Je leert meer over het onderzoek en het doel van de wetenschap om ziektes die door veroudering ontstaan te willen genezen.

Online en offline ervaringen zelf opdoen?

ERIBA heeft naast de website ook een fysieke Science Hall. Hier kunnen bezoekers ook offline de virtuele reis door het lichaam maken.

Meer weten over deze aanpak?

Neem contact op met Harald Middel via h.middel@tfe.nl of bel hem op 06 – 125 39 319.