Hippo en theFactor.e ontwikkelen samen een innovatieve manier van online daten. Geen frustraties meer over misleidende online profielen en dates die op niets uitlopen. Zo werkt het ...

De perfecte match op basis van je digitale footprint

De ‘Big Dayting’ app neemt alle informatie die er online over jou te vinden is mee in zijn berekeningen en komt vervolgens met behulp van een slim algoritme tot de perfecte match.

Waarom we dit doen

Een aantal techneuten, van ons en van onze partner softwarebouwer Hippo (onderdeel van BloomReach), baalden ervan dat mensen zich op bestaande datingsites en apps vaak anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Ook vonden ze het vaak vervelend dat vrienden en bekenden konden zien dat ze aan het daten waren. Tijdens onze innovatieweek in oktober kwamen we op het idee om deze nieuwe manier van dating te ontwikkelen die door gebruik te maken van big data veel betere matches tot stand brengt. 

Aanmelden en matchen

Je maakt heel makkelijk je online profiel. Je vult alleen enkele persoonsgegevens in waarna de Big Dayting app automatisch en in real time jouw profiel samenstelt. Je hoeft dus geen moeite meer te doen om jezelf te omschrijven, de juiste foto’s uit te kiezen of interessante hobby’s te verzinnen. De app verzamelt alle benodigde informatie zelf op het internet. Dus, ‘what you see is what you get’!

 

Ik krijg nooit een match, het lijkt wel of er alleen naar het uiterlijk wordt gekeken.

Herman

Discretie gegarandeerd

Ondanks het feit dat de Big Dayting app alle data gebruikt die er op het internet te vinden zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat ongewenste details over je privéleven openbaar worden gemaakt. Is er een match, dan kan je nader met elkaar kennis maken in een online chat.

Meedoen met de test?

Wij zijn op zoek naar mensen die de Big Dayting app willen uitproberen om hun ervaringen te delen. Alle feedback nemen we mee in de verbetering van de app. Meld je aan voor 3 april per e-mail op bigdayting@tfe.nl.