nieuws

theFactor.e is onderdeel geworden van 4NG

theFactor.e overgenomen door 4NG

Het samenvoegen van specialistische bureaus

theFactor.e is overgenomen door 4NG. En dat is fijn voor iedereen. Want 4NG is een snelgroeiend, full-service digitaal bureau dat doorlopend kennis en talent van specialistische bureaus samenvoegt. Zo verbetert het de dienstverlening aan klanten die op zoek zijn naar slimme digitale oplossingen. Binnen de buy-and-build-strategie werden recent bedrijven als Netvlies en Bikkelhart toegevoegd. De keuze is op theFactor.e gevallen omdat we al meer dan 25 jaar een gevestigde naam in Nederland zijn met een sterke positie in het noorden van het land. Met name onze gespecialiseerde kennis over UX-research en de technologische kennis over Bloomreach en Sitecore vielen in de smaak. Maar zeker ook onze uitgebreide ervaring in het werken met bedrijven in onder andere de zorg en het onderwijs.

‘Combinatie van technologie en UX research met Groningse nuchterheid’

Met de overname van theFactor.e valt er weer een stukje op zijn plek in de puzzel die 4NG aan het leggen is, zegt Ton Renes, M&A Director van 4NG. “Los van de uitgebreide kennis van nieuwe technologie, een breed klantenbestand en ambitieus ondernemerschap, vind je bij theFactor.e ook de vertrouwde Groningse nuchterheid. Ze doen wat ze zeggen en komen hun afspraken na. Met deze toevoeging telt onze bureaugroep nu zo’n 300 experts die klanten end-to-end ondersteunen en een breed scala aan digitale oplossingen tot in de puntjes beheersen.”

‘Eigen identiteit, kracht van collectief’

Arjan Wessels is, als commercieel directeur en mede-eigenaar van theFactor.e, erg enthousiast over de aansluiting bij 4NG: “Door de overname kunnen wij onze ambities een versnelling geven en onze positie als digital agency in het Noorden versterken. Door aansluiting bij de bureaugroep krijgen onze klanten en medewerkers toegang tot een breder scala aan diensten en kennis. Maar ook als ondernemer heb ik binnen 4NG nu mede-ondernemers waarmee ik kan sparren. We gaan een mooie periode tegemoet waarin theFactor.e zijn autonomie en identiteit behoudt, maar met de kracht van het collectief van 4NG en het bredere Conclusion-ecosysteem achter zich.”

Digitale oplossingen voor zorg en onderwijs

Ruim 25 jaar geleden werden we opgericht en in die tijd zijn we uitgegroeid tot een gevestigde naam in Groningen, met toonaangevende klanten in het hele land. Een belangrijk deel van onze klanten zit in de gezondheidszorg en het onderwijs zoals Menzis, UMCG, Hanzehogeschool Groningen, Saxion, Universiteit Leiden en Aeres. Verder bedienen we aansprekende klanten zoals RDW, Olympia Uitzendbureau en Triodos Bank. Dat zet voor 4NG niet alleen de deur tot die markten verder open, het kan ook terugvallen op de expertise in UX-research die bij ons aanwezig is.

 

“Wij ontwerpen en bouwen niets voordat wij de eindgebruiker door en door kennen maar ook de klant zelf”, legt Wessels uit. “Zo zoeken we altijd naar de beste oplossing en samenwerkingsvorm. Deze human-first benadering zorgt nu al voor autonome groei: we hebben recent nog 6 mensen aangenomen. Met 4NG en Conclusion kunnen we dat nog eens versnellen.”

 

Ook Renes ziet kansen om verder te groeien, zeker omdat theFactor.e veel ervaring heeft bij klanten in de gezondheidszorg en het onderwijs. “Juist in deze branches is de ‘human first factor’ die theFactor.e biedt erg belangrijk. Wij kunnen binnen onze bureaugroep deze klanten ook een uitgebreider aanbod van diensten bieden.”

4NG & Conclusion

Over 4NG

4NG helpt bedrijven digitaal te groeien en verder te professionaliseren. Binnen gebieden als Design & Technology, Data & Performance en Strategy werkt 4NG voor klanten als WWF, Leaseplan, Buma Stemra en Talpa. 4NG is als groep ontstaan vanuit het in 2002 opgerichte 4net interactive. Naast 4net Interactive maken ook de labels Brainbrothers (sourcing) en Nextfields (strategie & performance), PossibilIT (Dynamic CRM, Salesforce & subscription commerce), Arlanet (Umbraco en Episerver), Netvlies (WordPress, Drupal, Symfony), Bikkelhart (CRO en UX-design) en nu ook theFactor.e onderdeel uit van 4NG.

Meer informatie op: www.4ng.nl

Over Conclusion

Conclusion is een IT-dienstverlener die opereert als bruggenbouwer tussen strategie, business en technologie. Het bedrijf onderscheidt zich door het ecosysteem van ruim 25 Nederlandse expertbedrijven op het vlak van business transformatie en IT-services. Ieder van deze bedrijven is een autoriteit op het eigen vakgebied. Gezamenlijk begeleiden zij middelgrote tot grote bedrijven en overheden op hun digitale reis naar morgen. Conclusion neemt verantwoordelijkheid voor missie- en maatschappijkritische bedrijfsprocessen en systemen, in het hart van de Nederlandse samenleving.

Meer informatie is te vinden op: www.conclusion.nl