digitale volwassenheid

Je organisatie is beheersend

01.

Resultaat

Herken jij je in deze situatie?

Jullie hebben de afgelopen jaren al een aardige ontwikkeling doorgemaakt als organisatie. Wellicht werken jullie deels in agile teams, en weten afdelingen elkaar steeds beter te vinden. Met een goed onderbouwde businesscase kan budget vrijgemaakt worden voor innovatie. Jullie meten hier en daar al relevante data, en proberen daar ook op te sturen. Verschillende mensen in je organisatie zien het belang van een digitale strategie, en op papier zijn hier ook wat ideeën bij. Alleen de uitvoering loopt nog niet helemaal lekker. Hier en daar zijn collega’s in kleine groepjes bezig met innovatieve ideeën, maar dit wordt niet centraal vanuit een strategie en roadmap aangestuurd. De business (inhoudelijk verantwoordelijke collega’s) is wel betrokken bij deze projecten, maar zij zijn niet in de lead. IT helpt en ondersteunt deze projecten waar dat kan, maar uiteindelijk zijn de IT budgetten leidend in de keuzes welke vernieuwing wel en niet gerealiseerd worden.

Ons advies

De uitdaging waar je organisatie voor staat, is het in de praktijk brengen van de digitale strategie die op papier staat. De volgende stap is het formuleren van een heldere roadmap, waarin staat welke projecten wanneer en met welk doel en meerwaarde uitgevoerd moeten worden. Maar met alleen een lijstje projecten ben je er nog niet.

Innovatie betekent verandering. Wellicht zijn er nog stappen te zetten op het gebied van eigenaarschap, aansturing, cultuur of samenwerking binnen je organisatie. Of is jullie huidige kennis en data nog niet op het gewenste niveau. Of zit het hem juist in het technische landschap of de toekenning van budgetten. Dit soort veranderingen gaan niet vanzelf, maar met de juiste begeleiding is er veel mogelijk. We kunnen je helpen om grip te krijgen op de huidige situatie, en in kaart te brengen welke veranderingen nodig zijn. Dit doen we volgens ons strategy by design’ framework

 

Harald Middel, directeur strategie en concept bij theFactor.e

contact

Verder praten?

Deze snelle check om de volwassenheid van je organisatie te toetsen, is een simpele test. Wil je meer genuanceerdere inzichten? Harald denkt graag met je mee.

Neem contact op met Harald