Tjipke Schouten

product owner Sanquin

Tjipke Schouten, Sanquin
  • 15 jaar communicatie, design & IT
  • 1323 zelfgebakken broden
  • 11 mindfulness trainingen

Tjipke Schouten, coördinator digitale media bij Sanquin is binnen ons team product owner. Hij houdt zich bezig met het nieuwe intranet van Sanquin en voor de nieuwe publieke websites bij Sanquin. Hij is nu ongeveer een jaar bezig als product owner, maar we kennen Tjipke ook al van eerdere projecten van Sanquin.

Het team kent Tjipke als open, eerlijk en altijd goed gemutst. Hij is altijd geïnteresseerd hoe het met iedereen gaat. De meeste teamleden volgt hij inmiddels ook op social media. Hij is echt onderdeel van het team en dat maakt het erg leuk om met hem samen te werken.

In de praktijk laat hij zich goed adviseren door het team. Dit zorgt voor wederzijds vertrouwen. Iedereen heeft inbreng op de backlog, Tjipke hakt de knopen door en zorgt voor prioriteit. Ook laat het team zich adviseren en inspireren door Tjipke.

Hij werkt in Amsterdam bij het hoofdkantoor van Sanquin. De afstand is nooit een probleem geweest. Zo’n eens in de twee weken komt hij naar Groningen voor bijvoorbeeld sprint planning of een sprint demo. Hij komt altijd met de trein naar Groningen en wordt dan door iemand van het team van het station gehaald. Elke ochtend hebben we stand-up waarbij Tjipke telefonisch aanwezig is. Minimaal één keer per week zijn één of meerdere teamleden op bezoek bij Tjipke in Amsterdam om verschillende zaken rondom de backlog door te nemen.

Wij worden blij van Tjipke en van de mooie resultaten die we samen bereikt hebben.

Bekijk Tjipke’s instagram foto’s | LinkedIn pagina | Twitterstream