Expertise/

Strategy by design

“Digitaal’ schept een nieuwe orde in je wereld. Hoe speel jij in op die nieuwe, digitale werkelijkheid? Een goede digitale strategie geeft het antwoord op die vraag. Daarbij zit de échte waarde meestal in de verandering (of transformatie) die op je werkvloer nodig is voor die nieuwe kansen en bijbehorend succes.

 • Waarom ‘strategy by design’?

  Verandering op je werkvloer is meestal de voorwaarde voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen. Een strategie wordt daarom succesvol als je ook die verandering goed vormgeeft. Vandaar “Strategy by design”. Eigenlijk ‘ontwerp’ je jouw organisatie in plaats van alleen een plan. Dus geen stukken en presentaties die van bovenaf opgelegd zijn en al snel in een bureaula verdwijnen. Wel een gedesigned top-down én bottom-up proces wat leidt tot een gedeelde strategie. Een gedragsverandering op de werkvloer die past bij de nieuwe situatie en die richting krijgt door een roadmap met de juiste activiteiten.

 • Bestaande én nieuwe vormen van dienstverlening

  Strategy bij design helpt je om je bestaande dienstverlening aan te scherpen en te verbeteren. Maar het is ook een solide aanpak waarmee je nieuwe proposities kunt ontwikkelen die je bestaande dienstverlening substantieel versterken.

  We gaan nooit over één nacht ijs. Alle uitgangspunten zullen we middels kwalitatief en kwantitatief onderzoek verkennen, verifiëren en valideren. In het geval van een nieuwe dienstverlening kunnen we dit invullen conform de Lean Startup benadering. Zo weten wij zeker dat uitkomsten gefundeerd zijn en de investering goed wordt onderbouwd.

 • Wanneer is dit waardevol?

  • Je geeft geld uit aan de standaard kanalen die schijnbaar om de 4 jaar aan vervanging toe zijn, maar je twijfelt of die inzet wel in verhouding staat tot het beoogde resultaat,
  • Je kunt je business wise onderscheiden met een hogere klanttevredenheid, maar je weet niet goed hoe je dat kunt realiseren,
  • Je hebt het gevoel dat je digitale kansen laat liggen, maar je vindt het moeilijk om te innoveren en nieuwe proposities tastbaar te maken,
  • Je denkt dat er meer uit interactie met je doelgroep te halen is, maar je organisatie werkt voor je gevoel niet mee en je vraagt je af hoe je je collega’s wél in beweging krijgt.

  Loop jij tegen één of meer van bovenstaande vragen aan? Neem gerust contact met ons op. Een kop koffie en sparren is altijd vrijblijvend. We helpen je graag op weg!

Volgende Expertise/

Smart development & integrations

Up next