Expertise dci/

Data Intelligence

Een goede, online presence vraagt om meer dan een goede interface en rake content. Gebruikers willen je 24 uur per dag vragen stellen en ze worden graag goed begrepen en ontzorgd, zonder dat dit met opzichtige personalisatiestappen wordt uitgevraagd. Tegelijkertijd moet je voldoen aan privacywetgeving en zorgen dat ethische standaarden zijn geborgd.

 • Data bevat kansen

  Het verzamelen en organiseren van data is voor veel organisaties een ondergeschoven kindje. Klantgegevens staan verspreid in meerdere omgevingen en mogelijk zelfs op papier. Daardoor weet je op datagebied niet goed wat er gaande is in je organisatie. Laat staan dat je weet hoe je die data slim kunt inzetten. Hoe los je dit op?

  Data Intelligence begint met het centraliseren en organiseren van alle beschikbare data. Door data uit verschillende afdelingen bij elkaar te brengen ga je trends en KPI’s goed visualiseren. Ook opent een goede datastructuur de deur naar Data Science: het onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van intelligente oplossingen. In beide stappen helpen wij je verder. Door samen op zoek te gaan naar de ideale data-gedreven oplossing, integreren we data-gedreven werken stapsgewijs in het DNA van jouw organisatie.

 • Verzamelen, structureren en verbinden

  Veel organisaties schakelen hulp in bij het verzamelen, structureren en verbinden van data. Als je eenmaal een goede, gestructureerde dataset hebt staan, profiteer je daar jarenlang van. Wat kunnen wij daarin betekenen? Met behulp van programma’s zoals Tableau, Apache Spark, AWS SageMaker, Azure Data Lake en Microsoft SQL server brengen wij jouw data naar een hoger niveau. Dat doen wij door middel van:

  • Data science sprints. In de data science sprint inventariseren wij gezamenlijk de opportunities en verborgen inzichten binnen jouw bedrijf.
  • Data gedreven transformatie. Aan de hand van analyses, data science en een actieve samenwerking vinden wij samen de pijnpunten in de organisatie en maken we jouw bedrijf tot digital native.
  • Complexe datavisualisaties. Inzicht vergaren is moeilijk. Onze experts helpen bij het inzichtelijk krijgen van verborgen trends in de door jou verzamelde big data.
  • Data-architectuur consultancy. Wij assisteren jou in het ontwerpen van de juiste architectuur voor de opslag van jouw data. Zo ontstaat een schaalbare oplossing voor nu en voor de toekomst.
 • Waarde leveren met Machine Learning en Kunstmatige Intelligentie

  Hoe ontdek je nieuwe verbanden in je data die waarde genereren voor eindgebruikers en voor je organisatie? Dat vraagt om verder analyse en exploratie. We helpen je met het toepassen van bestaande algoritmes, maar we ontwikkelen eigen algoritmes als blijkt dat dat meer waarde en inzicht oplevert. We werken onder andere met IBM Watson Assistant, Azure Custom Vision, AWS Sagemaker en Sitecore Context.

  Om je een indruk te geven vind je hieronder enkele concrete voorbeelden:

  • Interactieve klantbeleving. Met natural language understanding ontwikkelen wij digitale assistenten voor een natuurlijke en interactieve klantbeleving.
  • Weet wat de gebruiker wil. In samenwerking met onze DXP (Digital Experience Platform) partners  ontwikkelen wij automatisch gepersonaliseerde ervaringen voor verschillende eindgebruikers.
  • Automatische herkenning. Alvast weten wat er binnen komt? Wij helpen bij het classificeren en categoriseren van inkomende tekst-, spraak- en beeldmateriaal.
  • Custom modellen. Is reeds bestaande AI niet voldoende? Wij helpen bij het opstellen van op maat gemaakte machine learning oplossingen, getraind voor jouw data.

  Op basis van de voorbeelden nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op. Een kop koffie en sparren en sparren met één van onze specialisten is vrijblijvend. We helpen je graag op weg!