Umbraco is een populair contentmanagementsysteem waar je snel resultaat mee bereikt. Het is opensourcesoftware waarmee je relatief eenvoudig een website ontwikkelt. Specifiek is Umbraco gebaseerd op ASP.NET en geschreven in C#. Maar er is nog veel meer te vertellen over deze mooie software!

Waarom je wel voor Umbraco kiest

Umbraco is één van de contentmanagementsystemen waar we mee werken. Andere systemen zijn onder andere Sitecore en BloomReach (voorheen Hippo). Umbraco is een open source systeem waarmee je snel een goede website ontwikkelt. Het systeem is heel geschikt voor informatieve en contentrijke websites. Redacteuren werken er doorgaans makkelijk mee en er zijn geen beperkingen ten aanzien van grafische ontwerpkeuzes.

'Open source' is een fundamenteel uitgangspunt wat niet gestoeld is op prijsstelling, maar op samen met alle betrokkenen continu verbeteren in plaats van alleen door de leverancier zelf.

Jacob Coens, technisch consultant bij theFactor.e

Wanneer is Umbraco minder geschikt?

Wil je aan de slag met behavorial targeting, dan zijn de mogelijkheden die Umbraco aanbiedt lang niet zo uitgebreid in vergelijking met bijvoorbeeld BloomReach of Sitecore. Wanneer je een complexe redactieorganisatie hebt met verschillende rollen en rechten, zoals bijvoorbeeld op een intranet, dan is Umbraco eveneens niet het meest geschikte systeem.

Maar… wat wil jij?

Bij het kiezen van een CMS- of DXP-systeem gaat het er altijd wat jij nodig hebt, en wat je denkt dat jouw organisatie in de toekomst nodig heeft. Op basis daarvan helpen we jou om een selectie te maken van de systemen die het beste bij jou passen. Zowel qua prestaties als qua budget.

Een contentmanagementsysteem zou je zorgvuldig moeten kiezen met goed onderbouwde keuzes. Het systeem moet duurzaam met je organisatie en je online ambities meegroeien, zonder te kort te schieten of overdadig te zijn. Zo houd je de balans tussen kosten en baten. Meer weten over Umbraco? Vraag vrijblijvend een gesprek aan met een van onze technische consultants.

Een pakket is nooit "beter dan" het andere. En helaas kunnen we alles wel bouwen, dus niks is onmogelijk. Het gaat om wat je nodig hebt en wat je ermee wilt bereiken.

Bart Wesdorp, technisch consultant bij theFactor.e

De bekendste Content Management Systemen met hun eigen voordelen

Hieronder vertellen we in één zin waar de content management systemen waar we doorgaans mee werken zich ten opzichte van elkaar in onderscheiden:

  • Sitecore: volwaardig .NET gebaseerd CMS met geïntegreerde enterprise marketing toolkit en e-mail campagne management software.
  • Umbraco: volwaardig en gebruiksvriendelijk .NET CMS zonder poespas
  • Bloomreach: flexibel enterprise Java CMS gericht op content management met geïntegreerde marketing mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden?