nieuws

Sitecore trends 2022

Ieder jaar wordt het Sitecore Symposium georganiseerd over de ontwikkelingen en de toekomst van Sitecore. Als jarenlang implementatiepartner waren we natuurlijk ook dit jaar aanwezig om voor jou de laatste trends op te halen.

Sitecore is composable

De belangrijkste ontwikkeling is dat Sitecore composable (‘samenstelbaar’) wordt. De basis is uiteraard het Sitecore CMS, in de XM Cloud variant. Daarbinnen ben je vrij om die applicaties te koppelen, die het beste passen bij jouw functionaliteit. Sitecore biedt voor vrijwel elke denkbare gewenste functionaliteit een oplossing die naadloos integreert met XM Cloud. Maar als jij iets anders wilt koppelen, dan kan dat ook.

Opgefriste Experience Manager

Met XM Cloud heeft Sitecore hun bekroonde CMS een frisse make-over gegeven. Met een nieuwe edit-omgeving, waarin redacteuren eenvoudig content kunnen beheren. Huidige gebruikers worden echter niet vergeten: de vertrouwde Content Editor en Experience Editor zijn nog gewoon aanwezig. Ook de huidige XM/XP omgevingen blijven beschikbaar en worden voorlopig ook nog geüpdatet. De focus hierbij ligt op het Cloud-ready maken van de omgeving, zodat een migratie naar XM Cloud later en gefaseerd kan worden doorgevoerd.

Nieuw: Content Hub One

Is XM Cloud te veel van het goede? Dan is er nu Content Hub One: het nieuwe Headless CMS in het Sitecore ecosysteem. Lichtgewicht, ideaal voor de momenten dat je geen uitgebreid CMS nodig hebt, maar de content gewoon ergens op een onderhoudbare plek onder wilt brengen.

Personalisatie: verbinding op maat

Consumenten zijn slimmer dan ooit en we moeten steeds meer echte verbinding maken met onze doelgroep. Sitecore stelt marketeers in staat om op ieder moment en op iedere plaats een echte connectie te maken. Waar nog niet zo lang geleden iedereen in een winkel winkelde, doet tegenwoordig nog maar 45% van de mensen dit. 30% wil al hun aankopen online doen, en 25% wil een combinatie van beide. Het is aan de marketeers om hierop in te spelen en de shoppers tegemoet te komen met gepersonaliseerde inhoud, waar ze zich ook bevinden op hun reis.

Digitale transformatie is meer dan techniek aanschaffen

De meeste bedrijven maken een bepaalde mate van digitale transformatie door. Deze organisatorische veranderingen gaan vaak gepaard met de introductie van nieuwe technische systemen, bijvoorbeeld voor marketing. Om je transformatie succesvol te maken, is het belangrijk te luisteren naar de behoeften en wensen van de mensen die ermee gaan werken. Medewerkers die zich betrokken voelen en gewaardeerd worden om hun mening, zijn gemotiveerde medewerkers. En die heb je nodig om een succes te maken van je digitale transformatie. 

Impact op jouw organisatie

Deze ontwikkelingen kunnen impact hebben op jouw online dienstverlening. We praten graag met je verder over jouw specifieke situatie.