Case/

Een Team as a Service

Zwitserleven

Sinds 2010 werkt een technisch agile team TFE-ers samen met Zwitserleven aan tal van bedrijfskritische online pensioendiensten voor tussenpersonen: werving, contractering, dienstverlening en klanttevredenheid.

1. Empathize

Flexibiliteit

 • 1.1 Snel inspelen op veranderingen

  In de wereld van pensioenen is het van belang om snel te kunnen inspelen op veranderingen. Denk aan rentewijzigingen of gewijzigde wettelijke richtlijnen. Daarvoor is een flexibel en wendbare aanpak vereist.

 • 1.2 Technische kennis

  Maar een agile aanpak alleen is niet genoeg. Een project als dit vergt veel in-depth kennis van teamleden, die je over langere tijd moet kunnen borgen. Dus geen unieke kennis bij 1 persoon, maar een team dat elkaars werk en dat van Zwitserleven door en door kent.

"Zwitserleven is het moederschip, ons team schiet daar als een raket vanaf."

_Arjen van Benten Software architect theFactor.e

2. Harmonize

Team as a service

 • 2.1 Alle disciplines aan boord

  Om te kunnen voldoen aan een snel veranderende omgeving leveren we met recht een Team as a Service. Hierin komen strategie, concept, design endevelopment in één team samen. Het team bestaat uit frontend en backend developers, een software-architect, een informatie-analist en een tester.

 • 2.2 Intensief samenwerken

  Onze informatie-analist vertaalt de business requirement naar een technische oplossing, samen met domein- en pensioenspecialisten van Zwitserleven. De software-architect zorgt daarna dat het op de juiste wijze wordt gebouwd door onze developers, op basis van onze kwaliteitseisen en de richtlijnen van de tester. 

 • "We beschouwen het team van TFE welhaast als een afdeling binnen ons bedrijf." - Bas de Way, Informatiemanager Zwitserleven
 • 2.4 Stabiel team

  Doordat hetzelfde team al lange tijd voor Zwitserleven werkt, zijn we goed op de hoogte van de inhoud en de doelen van de organisatie. Daardoor zijn we direct inzetbaar om nieuwe innovatieve ideeën om te zetten in werkende producten. Op deze manier kunnen we hoogwaardige applicaties snel ontwikkelen. Wel zo efficiënt.

Volgende Case/

Eén verhaal voor de grootste vakbond van Nederland

FNV

Up next