Het bevalt ons namelijk echt heel goed. Het is zoeken en toetsen en veel evalueren want na jaren overstappen op een heel nieuwe werkwijze is niet niks. Gelukkig voldoen de uitkomsten ruimschoots aan onze verwachtingen. We raden het dan ook iedereen aan. Maar: waarom dan?

Met liefde gemaakt

Wij maken niet zomaar websites, dat was eigenlijk de belangrijkste reden om te kiezen voor een andere werkwijze. Wij maken producten die mensen dichter bij elkaar brengen. Mooie, goed werkende digitale toepassingen die ontzettend simpel ogen en precies doen wat ze moeten doen. We zijn zuinig op de relatie die mensen onderling, via, maar ook mét onze producten aangaan.

Koude, kille producten brengen geen mensen bij elkaar en doen niets voor een relatie van welke aard dan ook. Wij wilden in ons werkproces al een innige relatie aangaan met het product, met de klant en met de klanten van onze klant. En dat kan met scrum.

Alle passies verzamelen

Waarom dat goed met scrum kan? Omdat je veel intensiever samenwerkt in de aanloop naar een product, bijvoorbeeld. Door te werken in een hecht team in plaats van verschillende, op zich zelf staande afdelingen, zorg je voor veel meer interactie. En die interactie zorgt voor échte betrokkenheid. Als dat team dan ook nog eens bestaat uit mensen die vanuit hun passie werken, denken en doen; dan heb je een gouden formule.

Mooi meegenomen: door dit proces met z’n allen te doorlopen, leer je ook nog eens heel veel van elkaar. Alle disciplines vertegenwoordigd, maar ook alle persoonlijkheidstypes aanwezig. De dromer, de zuchter, de optimist en doorpakker en de analyticus hebben allemaal hetzelfde doel, maar niet per se dezelfde route. En af en toe eens een andere route te bewandelen, is leerzaam.

Bouwen naar behoefte

Het aanbieden van gestandaardiseerde producten en diensten zit niet in onze aard. Wij geloven dat, helemaal nu met zoveel mogelijkheden, elke klantvraag een passend antwoord verdient. Op maat dus. Daar nemen wij tijd voor, maar dat zie je ook terug in het eindresultaat. En als je in een multidisciplinair team aan de slag gaat, kun je veel beter maatwerk leveren. We kijken bij het samenstellen van de teams namelijk niet alleen maar naar hoeveel ruimte er in de agenda is, maar juist ook naar de persoonlijke kenmerken, ervaring en bagage. Zo weten we zeker dat er altijd een team is dat zich vol passie inzet, zin heeft om zicht echt vast te bijten in de thematiek én de juiste skills in huis heeft. Dan komen we het best en het snelst tot de perfecte oplossing voor onze klanten.

Altijd actueel

Last but not least: door te werken met scrum zorgen we er altijd voor dat we actueel zijn. De technische ontwikkelingen en mogelijkheden gaan razendsnel. Toen we nog “old skool” werkten, snelden die inzichten ons nog wel eens vooruit. Een doorlooptijd van een paar maanden kan betekenen dat je bij oplevering al achterloopt. Dat is met onze nieuwe werkwijze verleden tijd; doet er zich een belangrijke ontwikkeling voor? Dan nemen we die mee. Direct.

Dat is dus waarom wij werken met scrum: meer ruimte voor passie, voor echt contact, maar ook de flexibiliteit om snel en goed in te kunnen spelen op actuele ontwikkelingen. Het kunnen kennismaken met andere routes dan die we misschien hadden verwacht en echt kunnen samenwerken met elkaar en onze klanten. Dat zien wij terug in wat we opleveren. Gemaakt om echt iets te kunnen betekenen.