Grip op 'chaos' scheppen en duurzame keuzes maken die organisaties in deze tijd verder brengen. Bij theFactor.e kiezen we persoonlijkheden met een agile mindset die dit verschil maken bij, voor en vooral mét onze klanten. Een van onze nieuwste aanwinsten is Debbie Dechesne, agile projectmanager én contentexpert, een mooie combinatie bij het sturen op waarde.

Hoe was het om hier te solliciteren? Hoe werd je ontvangen en wat was je eerste indruk?

Nadat ik begin 2017 van Utrecht naar Groningen was verhuisd, heb ik contact gezocht met theFactor.e. Ik werkte toen voor mezelf, en wilde mijn netwerk vergroten. Omdat ik zo’n positieve associatie bij theFactor.e had door eerdere ervaringen, heb ik gebeld of ik mezelf mocht komen voorstellen. Daar werd direct enthousiast op gereageerd. Na een heel open en leuk gesprek over de toekomst van online, scrum, content, projectmanagement, samenwerken, kinderen, en tuinieren, bleek er bij theFactor.e een vacature voor een projectmanager te zijn. Echt perfecte timing was dat.

Hoe is het vervolg gegaan? Ben je goed ‘op weg’ geholpen binnen TFE?

Ik heb een extreem zachte landing gehad bij theFactor.e. De collegiale sfeer die ik associeerde met theFactor.e, blijkt in de praktijk ook echt zo te zijn. Mijn collega’s zijn behulpzaam en open, en maken tijd voor me. Ik kreeg de tijd om te wennen en een plek te vinden in de organisatie, en ook ruimte om mezelf niet alleen als projectmanager te ontwikkelen, maar ook aandacht te geven aan onderwerpen zoals scrum en content, waar ik veel liefde voor heb.

Wat ga jij je klant en je collega’s meegeven? Wat is jouw USP?

Ik heb een grote betrokkenheid bij zowel de mensen, het proces als de inhoud. Daardoor voel ik goed aan wat ik op welk moment belangrijk is voor mijn klanten, mijn collega’s, de planning en de richting die projecten opgaan. Op die manier kan ik extra waarde toevoegen.

Hoe kijk jij tegen de ontwikkelingen in ons vakgebied aan. Wat vind je goed en wat zou beter kunnen?

Een positieve ontwikkeling die ik zie, is de toenemende focus op mensen, personalisatie en relevante inhoud. In plaats van systemen en technische mogelijkheden centraal te stellen, worden mensen en content meer en meer het uitgangspunt. Een zorg die ik daarbij heb, is de beveiliging van data en de bescherming van privacy. Het spanningsveld dat hier ontstaat, vind ik erg interessant. Hoe maak je online content zo persoonlijk en relevant mogelijk, zonder dat de privacy van je bezoekers in het geding komt? Ik zie een rol voor mezelf om mijn klanten hierover te adviseren en samen de juiste keuzes te maken.

Wat is volgens jou een knelpunt voor organisaties ten opzichte van de inzet van online? Hoe zou dat verholpen kunnen worden?

Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat veel organisaties de neiging hebben om teveel te kijken naar de korte termijn. Er is wel een langetermijnvisie, maar deze visie concretiseren en in heldere stappen uitrollen, is vaak punt twee. Door de focus op snelheid wordt vaak geschipperd tussen wat echt goed is, en wat voor nu ‘goed genoeg’ is. Dat leidt vaak tot teleurstellingen voor de doelgroep, en hogere investeringen op langere termijn. Door op kwaliteit te focussen in plaats van op kwantiteit, kunnen organisaties hun klanten beter bedienen. Dit levert uiteindelijk meer op voor zowel de doelgroep als de organisatie. Hier probeer ik mijn klanten mee te helpen.

Wat is de belangrijkste les die je geleerd hebt tijdens je werk?

Dat je dingen moet benoemen als je iets dwars zit. Hoe eerder en eerlijker je dingen uitspreekt naar anderen, hoe kleiner een probleem blijkt te zijn, en hoe sneller het de wereld uit is. Je (werk)relatie met de ander wordt daardoor vaak ook sterker en opener, waar je beide voordeel van hebt.

Als mensen met je willen sparren, waarover kan dat vooral zijn?

Projectmanagement, scrum, content, personalisatie, tuinieren. Ik ben een sociaal mens en geïnteresseerd in wat er speelt bij organisaties en de mensen die er werken. 

In contact komen met Debbie?

Bel haar op 06 – 48 61 70 86 of stuur haar een e-mail.