Laten we samen de zorg beter maken. Deze bijna emotionele oproep deed collega Harald Middel aan professionals en zorginstellingen. En waarom? Omdat jij, gezond of ziek, de enige constante factor bent.

De ‘Uber’ van de zorg. Willen we dat?

Digitale oplossingen zoals Uber en AirBnB hebben de taxi- en hotelbranche volledig op z’n kop gezet. En zoiets zou in de zorgbranche best mogelijk kunnen zijn. Misschien is  het wenselijk, misschien ook niet. We vragen ons af welke omstandigheden die ontwikkeling mogelijk of juist onmogelijk, wenselijk of juist onwenselijk maken. Welke les we daaruit kunnen trekken. Door de jaren heen hebben we vanuit knelpunten en behoeften diverse ideeën gevormd die we graag delen en toetsen om er daarna concreet mee aan het werk te gaan.

In een korte presentatie ging collega Harald Middel op E-health 2016 al dit gedachtenexperiment aan met de zaal, die leidde tot deze oproep om de handen ineen te slaan. Harald werkt aan betere gebruikerservaringen voor uiteenlopende organisaties. Hij spreekt regelmatig over hoe je online inzet bij vernieuwing in de zorg. En zo ook op deze E-health convention van Emerce 2016.

Kom meedenken met ons!

De zorg gaat ons aan het hart. Met opdrachtgevers zoals het UMCG, het UMC Utrecht, Amerpoort en Promens Care kan dat ook niet anders. Wil je meedenken? Stuur Harald even een e-mail: h.middel@tfe.nl, zodat we een datumprikker kunnen rondsturen voor een geschikte tijd om het erover te hebben. We zoeken zorginstellingen die knelpunten ervaren en beter willen worden, organisaties die verder willen, organisaties die samen op willen trekken en slimmer en beter willen zijn.

Let’s beat the system. Idealistisch? Jazeker! Onmogelijk? Absoluut niet.

Bekijk hier de presentatie van Harald.