Vanuit theFactor.e voelen we ons zeer verbonden met het onderwijs. Kinderen zijn immers de volwassenen van morgen. We werken voor veel onderwijsinstellingen en helpen ze in het realiseren van hun online ambities. Onderwijs is in Nederland een recht, maar hoe zit het met kinderen in ontwikkelingslanden, zoals Uganda? Onderwijs is daar niet vanzelfsprekend. Laat staan kwalitatief onderwijs.

Om deze kinderen een betere toekomst te kunnen bieden, ondersteunt Stichting EducAIDed diverse onderwijsprojecten. Het geld wordt o.a. ingezameld door verschillende acties, georganiseerd door een netwerk van vrijwilligers. Een aantal collega’s zet zich daarbij regelmatig in voor EducAIDed, door mee te helpen met het organiseren van die acties of zelf acties op touw te zetten. Zoals een crowdfunding lunch of een sponsorloop.

Benefietconcert AIDition door Pui Yeng, Mireille en andere vrijwilligers

Het is maandagavond. Het kantoor is uitgestorven, maar in de kantine brandt nog licht. Daar wordt druk overlegd door collega’s Pui Yeng, Ronald, Mireille en Hinke en Crystal beide werkzaam in het UMCG. Zij vormen samen de organisatie achter AIDition, een Gronings benefietconcert dat voor de vijfde keer plaatsvindt. Dit jaar gaan de opbrengsten naar Serere, in Uganda. Daar worden nieuwe klaslokalen gebouwd. Maar voordat het zover is moet er vanalles geregeld worden: artiesten, apparatuur, sponsors, promotie, gasten. En dat zonder kosten te maken. Gelukkig zijn de meeste zaken al geregeld en maakt het team zich klaar voor een spetterende editie. Zet 1 juni maar alvast in je agenda! 

De halve marathon van Ronald en Edward

Als je Ronald op maandag naar zijn weekend vroeg, had hij steevast gerend. Weer of geen weer. Geen lullig blokje om, maar 25 tot 35 kilometer per keer. Samen met zijn vriend Edward trainde hij voor de NN Marathon Rotterdam, om geld op te halen voor Stichting EducAIDed. En met succes, want ze zijn sterk gefinisht én hebben maar liefst €1.681,10 opgehaald.

Wat een ongelooflijke sfeer en mooie tocht. Super zwaar, zwaarder dan gedacht. Maar we zijn super blij en trots dat het gelukt is. Iedereen bedankt voor de support, we hebben dankzij jullie steun een mooi bedrag opgehaald voor EducAIDed.

Ronald Schipper
educaided ronald en edward

Ook lopen voor het goede doel? Run4EducAIDed!

Wil je EducAIDed graag steunen, maar gaat een marathon je de pet te boven? Geef je dan op voor de Run4EducAIDed op 19 mei. Door 5 of 10 kilometer te lopen ondersteun je de onderwijsprojecten in Uganda. Individueel, of samen met vrienden en/of collega’s. Vanuit theFactor.e rennen we ook natuurlijk ook weer met een flink aantal collega’s mee. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Aanmelden voor Run4Educaided

Meer informatie over EducAIDed

Stichting EducAIDed verbetert de toegang tot kwalitatief onderwijs. Dat doen zij door concrete, lokale initiatieven te ondersteunen. Levensvatbare projecten die na de hulpperiode zelfvoorzienend kunnen zijn. In 2019 zijn dat twee onderwijsprojecten in Uganda. Om de financiering rond te krijgen, werkt EducAIDed uitsluitend samen met vrijwilligers. Hierdoor blijven de overheadkosten beperkt en gaan alle opbrengsten naar het goede doel. Door mee te rennen, naar het benefietconcert te gaan of door te doneren, draag jij hieraan bij!

Meer informatie over de stichting

Meer weten?