Het is al eventjes geleden, maar we delen toch heel graag de highlights van de Docker Grunn Meetup met je. Afgelopen 27 mei werd deze door theFactor.e gehost. Het betrof de de derde Docker Grunn Meetup van dit jaar en had als titel “Spring Edition”. Volle bak in onze kantine met 60 aanwezigen!

PS: geen idee wat Docker Grunn Meetup is? Scroll dan even naar beneden, praten we je bij.

“Get Your Dock On”

Na een welkomstwoord van Joshua Peper van Peperzaken en een kleine introductie over theFactor.e door Henk Bokhoven kon het inhoudelijke gedeelte van start gaan. Met bovenaan de agenda: “Hoe kan ik als beginner met Docker een WordPress blog opzetten?” Stap voor stap liet Joshua zien hoe de eerste stappen met Docker gemaakt kunnen worden. Leerzaam en handig!

De presentatie van Joshua is hieronder te bekijken.

“Hoe wordt Docker ingezet bij Wehkamp?”

Het tweede gedeelte van de avond stond in het teken van een verhaal voor iets meer gevorderde “Dockers”. Jurjan Woltman, developer bij Wehkamp, gaf een uitgebreid kijkje in de keuken over het gebruik van Docker bij Wehkamp.

Zijn presentatie vind je hieronder:

Borrel!

Deze meeting zou deze meeting niet zijn als ‘ie niet afgesloten werd met een traditionele borrel. Uiteraard biertjes in overvloed, maar ook de kans om vragen te stellen aan de sprekers. Beide werden goed benut :). Rond de klok van elf werd de toko gesloten en keek de organisatie tevreden terug op een wederom geslaagde Meetup.

Leuk, maar wat is Docker?

Waar we het eigenlijk over hebben? Voor wie geen developer is en dit toch leest: Docker is een nieuwe (some say: revolutionaire) techniek om applicaties op servers te laten draaien. Sorry, minder technisch uitleggen kan écht niet.

Voor wie wel developer is, maar nog niet bekend met Docker: check eens dit artikel met uitleg of lees hoe Peperzaken aan het experimenteren is met Docker.

Check ook gewoon Docker.com :).

Regelmatig komen Docker fans in Groningen bij elkaar om de nieuwste inzichten te delen en evalueren. Zo leert iedereen van elkaar en is er ook nog eens ruimte om te netwerken. Win-win!