Naast werken als designer aan state of the art projecten voor ambitieuze bedrijven werkt Bart als docent aan de Hanzehogeschool en ontwikkelt en organiseert hij samen met theFactor.e collega's een leerzame bedrijfssafari voor kinderen van groep 7 en 8. Ik vroeg aan hem waarom hij dit allemaal doet.

Hoe wordt nou een website gemaakt?

“Ik wil de scholieren actief kennis laten maken met design thinking, met samenwerken en programmeren door ze hun eigen website te laten verzinnen en die te gaan maken.

Mijn doel is om de scholieren net zo enthousiast te laten worden voor dit mooie vak als wij zijn. Daarnaast wil ik ook graag helpen en inzicht geven in wat het betekent voor ze als ze zo’n beroep of richting kiezen en welke kansen en mogelijkheden dit biedt voor hun toekomst.”

Tijdens zo’n safari laten Bart en zijn collega’s Arjen en René zien wat theFactor.e doet en laten ze kinderen ervaren hoe ontzettend leuk dat is. “We willen graag gezonde input geven en actuele kennis en vaardigheden vanuit de praktijk toevoegen aan het onderwijs.”

Oproep aan het bedrijfsleven

Het is hard nodig dat het bedrijfsleven zoals ICT bedrijven en webbureaus ons meehelpen om praktisch de handen uit de mouwen te steken zodat meer kinderen met design thinking en programmeren in aanraking komen. We staan open voor allerlei vormen van samenwerking en netwerken om kennis mee te delen en helpen graag mee om je zo snel mogelijk ‘up and teaching’ te krijgen.

Meehelpen? Graag!

We gaan dus graag in gesprek met mensen die willen bijdragen of een goed idee hebben waarmee we de behoefte aan goede digitale professionals, ook in de toekomst, positief kunnen beïnvloeden.”

Ik word er heel blij en enthousiast van om te zien hoe leuk de kinderen het hebben op zo'n safari. Ze leren hoe ze moeten samenwerken, hoe een website werkt en zien hoe een bedrijf werkt. Het is gewoon een heel leuke ochtend, voor iedereen.

Bart Wortel, designer en docent

Eyeopeners na een jaar safari ervaring

“Keep it simple en blijf dichtbij jezelf. Bij wie je zelf bent en bij wat je bedrijf is en doet. Kinderen vinden het al geweldig om bij een echt bedrijf op bezoek te komen, dus je hoeft je niet in allerlei bochten te  wringen en qua investering valt het allemaal reuze mee. Vanuit theFactor.e hebben we bijvoorbeeld alle materialen en apparatuur voorhanden en investeren we vooralsnog alleen in onze ruimte en tijd. Dat doen we heel graag en zo is het voor ons prima te doen.”

Do it yourself!

Wil je ook je kennis overdragen op kinderen maar je zoekt nog inspiratie? Bekijk dan dit filmpje van een bedrijfssafari. Neem vooral contact op als je behoefte hebt aan input of als je een keer met ons mee wilt kijken tijdens de les. Bel dan naar Bart Wortel, René Petersen of Arjen van Benten op 050 – 57 57 888.

Wil je eens per twee maanden onze nieuwsbrief ontvangen?
Bedankt ! Fijn dat je op de hoogte wil blijven.