De ambitie van DAS is om het mensen makkelijk te maken. Ze willen goede rechtsbijstand bieden, mensen grip geven tijdens het proces waarin ze zitten en ervoor zorgen dat klanten zich gehoord voelen en begrepen worden. Sitecore 9 gaat dit helpen mogelijk maken.

DAS is één van de eerste organisaties in Nederland die deze belangrijke stap vooruit maakt.

Waarom Sitecore 9

Collega en technisch consultant Jacob Coens vertelt: “DAS wil graag stappen maken in de uitvoering van hun digitale marketingstrategie, door gebruik te maken van de digitale marketing-features van Sitecore, zoals personalisatie. Met een upgrade naar de nieuwste versie van Sitecore is een uitganspunt gecreëerd dat hiervoor de juiste voorwaarden biedt.

Er werd al gewerkt aan plannen voor een upgrade naar Sitecore 8.2, toen de eerste details over Sitecore 9 bekend werden. Vanuit theFactor.e werd de kans opgemerkt om de upgrade meer toekomstbestendig te maken door een extra stap te zetten en te kiezen voor Sitecore 9. Het belangrijkste argument hierbij was dat er wordt voorgesorteerd op een ingrijpende technische wijziging aan de contactendatabase van Sitecore.”.

Samen met DAS is ervoor gekozen om deze kans te grijpen en te investeren in de toekomst, maar daarnaast op termijn ook zowel geld als tijd te besparen. DAS kan vanuit de best mogelijke voorwaarden verder werken aan de volgende stappen in hun digitale marketing-strategie. Zonder hick-ups. “Hiermee is voorkomen dat DAS tijdens de verdere uitvoering van hun plannen niet nog eens wordt gehinderd door een omvangrijke datamigratie, welke tijdens een latere upgrade naar versie 9 zou hebben moeten plaatsvinden.”

Wat doet theFactor.e voor en samen met DAS?

“In het kort, we werken aan das.nl en flexxvandas.nl. Dit doen we binnen een Sitecore-platform waar DAS zélf ook een aantal portaalapplicaties heeft ontwikkeld. We werken samen met DAS in één ontwikkel- en beheeromgeving, waarbij theFactor.e een aantal belangrijke processen en systemen beheert. Tijdens het upgrade-traject was het dan ook belangrijk om de verschillende stakeholders te betrekken en de technische werkzaamheden van DAS en theFactor.e op elkaar af te stemmen.

Door een intensieve samenwerking is de upgrade goed verlopen, zonder noemenswaardige uitloop ten opzichte van planning en budget. De verbeteringen aan de upgrade-tooling en documentatie van Sitecore zelf hebben hier overigens ook aan bijgedragen.”

Zelf upgraden naar de nieuwste versie van Sitecore?

Voor argumenten en verdiepende technische informatie lees je dit whitepaper of bekijk je dit webinar van Sitecore.

Voor concreet advies en hulp bel je Arjan Wessels.

 

Wil je eens per twee maanden onze nieuwsbrief ontvangen?
Bedankt ! Fijn dat je op de hoogte wil blijven.