Flauw word je ervan! Om dezelfde afbeelding meerdere malen te uploaden in verband met aspect ratio's. Dat kan je voortaan snel verhelpen. Hieronder lees je hoe:

Eén keer is scheepsrecht

Heb je veel afbeeldingen en wordt je site door verschillende devices gebruikt? Dan herken je vast het probleem dat afbeeldingen er vaak niet goed uitzien. Het kost je dan relatief veel tijd om de afbeeldingen alsnog zo te maken en online te krijgen zodat je toch de beste kwaliteit biedt aan je bezoeker.

Dankzij FocusPoints, een SaaS oplossing, ben je in één klap hiervan verlost en worden al je afbeeldingen optimaal weergegeven. Hieronder lees je hoe het werkt, maar we leggen je eerst een situatie voor die je misschien herkent vanuit de praktijk:

Herken je dit?

In deze online wereld verwachten klanten dat een website snel laadt, goed wordt weergegeven en dat op alle mogelijk apparaten en schermverhoudingen doet.

Soms lukt het niet goed om dezelfde afbeelding meerdere keren te gebruiken omdat het op een telefoon kleiner moet tonen. Ook is de verhouding anders op mobiel dan op desktop omgevingen. Afbeeldingen zijn vaak in de breedte afgebeeld (in een 16:9 of 16:10 verhouding) terwijl op een telefoon een meer vierkante afbeelding wenselijk is (in een 4:3 of 4:4 verhouding).

Je webredacteur moet dus vaak meerdere varianten van dezelfde afbeelding maken en deze allemaal uploaden. Dit kost onnodig veel tijd en moeite die je ook anders zou kunnen besteden.

16 variaties uploaden? Niet meer nodig

Wist je dat om een afbeelding op alle mogelijke apparaten en schermen goed weer te geven je soms wel tot 16 variaties nodig hebt? Gelukkig hebben de meeste CMS’en wel mogelijkheden om een afbeelding wat bij te schalen. Maar wat er dan vaak gebeurt is dat zo’n afbeelding op een rare manier wordt afgeknipt. Het resultaat kan dan zijn dat je website er minder professioneel uitziet dan je zou willen.

Daarnaast kost het je tijd tijdens de bouw van je applicatie om al deze variaties te ondersteunen en goed te tonen op de voorkant van je website. Dat is voortaan onnodig.

Beter voor klanten

FocusPoints zorgt ervoor dat afbeeldingen vérder worden geoptimaliseerd. De meeste apparaten en browsers ondersteunen al verschillende geoptimaliseerde image formaten. Bijvoorbeeld Chrome, die ondersteuning heeft voor WebP. In dit formaat kan hetzelfde plaatje zeker tot nog wel 34% kleiner zijn zonder zichtbaar kwaliteitsverlies. Je website laadt sneller in en je bent vriendelijk voor je klanten omdat ze minder van hun databundel nodig hebben. Een win win situatie.

Een laadtijd van een halve seconde kan leiden tot 20% daling van je bezoekers.
Google

De voordelen van FocusPoints op een rij

Kortom,

 • Je bezoeker krijgt een betere ervaring
 • Eén afbeelding uploaden in plaats van meerdere van dezelfde
 • Nooit meer zelf plaatjes knippen en uploaden. Het scheelt je webredacteur al gauw 15 minuten per afbeelding
 • Minder implementatietijd tijdens de ontwikkelfase van websites
 • Alle afbeeldingen zijn geoptimaliseerd
 • Gratis plugin voor je CMS
 • High available hosting
  Alle afbeeldingen worden snel geserveerd en je omgeving wordt beschermd tegen aanvallen en hardware faillure. Met een uptime garantie van 99%.
 • Gratis updates
  Wij zorgen ervoor dat optimalisaties plaatsvinden en dat FocusPoints beschikbaar is in alle browsers. Ook krijg je steeds gratis plugin updates voor je CMS.
 • HTTP 2.0 support
  Wij ondersteunen HTTP 2.0 voor een nog snellere levering van afbeeldingen
 • Maandelijks opzegbaar
  Bij ons zit je ook hier nergens aan vast. Je kunt zelfs per maand opzeggen.

FocusPoints voor bijvoorbeeld webshops

We zetten FocusPoints nu in bij onze klanten. Ben je geen klant van ons en heb je een webshop of te maken met veel afbeeldingen en zou je FocusPoints als SaaS oplossing willen proberen? Neem dan contact op met Rogier ter Wee via r.terwee@tfe.nl of bel hem op 06 – 183 908 58. 

Wil je eens per twee maanden onze nieuwsbrief ontvangen?
Bedankt ! Fijn dat je op de hoogte wil blijven.